+31 186 74 88 30 info@innoveya.nl

Interntransport Systemen

Rechte Band-transporteurs

De rechte bandtransporteur is vandaag de dag de meest toegepaste interne transportsysteem.

Deze banden komen vrij wel in elke industrie voor en kunnen breed ingezet worden. Voor de transport van een product tussen twee machines of voor bepaalde handelingen, zoals bijvoorbeeld etiketteren, sorteren of metaal detecteren.

Afhankelijk van industrie en toepassing adviseert Innoveya materialen en een geschikt bandtype.

 

De rechte bandtransporteurs kunnen in RVS, aluminium of staal uitgevoerd worden. Tevens kunnen er verschillende transportbandtypes toegepast worden, zoals:

 

  • Weefselbanden
  • Vol-pu banden
  • Modulaire(Schakel) banden
  • Flessenketting
  • Grillebanden
  • Gaasbanden

Opvoer Band-transporteurs

Opvoer bandtransporteurs worden toegepast als producten omhoog getransporteerd en gestort moeten worden. Deze transporteurs kunnen tot een opvoerhoek van 60 graden, afhankelijk van het product. De transportbanden op deze transporteurs zijn vaak voorzien van meenemers/scoops, zodat het product niet omlaag rollen of schuiven. Daarnaast mag het product niet aan de zijkant van de transporteur vallen. Dit kan opgelost worden door een transporteur met zijgeleiding of band golfranden.

Opvoer bandtransporteurs zijn vaak voorzien een instorttrechter en uitstorttrechter. Op de pagina ‘’Trechters” vind u hier meer informatie over.

Afhankelijk van industrie en toepassing adviseert Innoveya materialen en een geschikt bandtype.

 

De opvoer bandtransporteurs kunnen in RVS, aluminium of staal uitgevoerd worden. Tevens kunnen er verschillende transportbandtypes toegepast worden, zoals:

 

  • Weefselbanden
  • Vol-pu banden
  • Modulaire(Schakel) banden

Knik/Z-Band-transporteurs

Knik/Z-bandtransporteurs worden toegepast als producten omhoog getransporteerd en gestort moeten worden waarbij het eerste en / of laatste deel horizontaal moeten zijn. Deze transporteurs kunnen tot een opvoerhoek van 60 graden, afhankelijk van het product.
De transportbanden op deze transporteurs zijn vaak voorzien van meenemers/scoops, zodat het product niet omlaag rollen of schuiven. Daarnaast mag het product niet aan de zijkant van de transporteur vallen. Dit kan opgelost worden door een transporteur met zijgeleiding of band golfranden.

Knik/Z-bandtransporteurs zijn vaak voorzien een instorttrechter en uitstorttrechter. Op de pagina ‘’Trechters” vind u hier meer informatie over.

Afhankelijk van industrie en toepassing adviseert Innoveya materialen en een geschikt bandtype.

 

De Knik/Z-bandtransporteurs kunnen in RVS, aluminium of staal uitgevoerd worden. Tevens kunnen er verschillende transportbandtypes toegepast worden, zoals:

 

  • Weefselbanden
  • Vol-pu banden
  • Modulaire(Schakel) banden

Bocht Band-transporteurs

De bocht bandtransporteurs worden gebruikt om producten een bepaalde bocht te laten transporteren. Deze bochten kunnen variëren van 30 tot 180 graden. Een belangrijk voordeel van deze banden is dat de producten tijdens transport in origineel en ongestoorde productievolgorde blijven. Daarnaast zal tijdens het maken van de bocht het product niet beschadigen.

Deze transporteurs kunnen in verschillen bandbreedtes en buitenradiussen gemaakt worden.

Afhankelijk van industrie en toepassing adviseert Innoveya materialen en een geschikt bandtype.

 

De bocht-bandtransporteurs kunnen in RVS, aluminium of staal uitgevoerd worden. Tevens kunnen er verschillende transportbandtypes toegepast worden, zoals:

 

  • Weefselbanden
  • Modulaire(Schakel) banden
  • Flessenkettingbanden

Rollenbanen

Zwaartekracht rollenbanen

De niet aangedreven(zwaartekracht)-rollenbaan wordt voornamelijk gebruikt aan het einde van een productielijn. Door de baan onder een bepaalde hoek te zetten zal het product altijd naar het laagste punt rollen. Hier kan het product gebufferd worden, zodat werknemers bijvoorbeeld handelingen kunnen verrichten aan het product.

De zwaartekracht rollenbanen kunnen in RVS, aluminium of staal uitgevoerd worden. Deze rollenbanen kunnen in verschillende breedtes en lengtes gemaakt worden.

Aangedreven rollenbanen

Aangedreven rollenbanen worden veelal gebruikt om stukgoederen te transporteren, zoals kratten, dozen of pallets. Zoals de naam het al zegt wordt deze rollenbaan wel aangedreven. Door het door lussen van de rollen met bijvoorbeeld rondsnaren of ketting kunnen alle rollen in een rollenbaan aandreven worden met een motor.

De aangedreven rollenbanen kunnen in RVS, aluminium of staal uitgevoerd worden. Deze rollenbanen kunnen in verschillende breedtes en lengtes gemaakt worden.

 

Rollenbanen worden veelal worden toegepast in de tuinbouw, distibutiecentra en fabrieken. Er kan onderscheidt gemaakt worden in twee soorten rollenbane:.

 

  • Zwaartekracht rollenbanen
  • Aangedreven rollenbanen

Kettingbanen

Kettingbanen is een transportsysteem dat zware en/of lange producten kan transporteren. Vandaag de dag word het voornamelijk gebruikt voor bijvoorbeeld pallet transport en lange houten balken.

De kettingbanen kunnen in RVS en staal uitgevoerd worden.

Buffer/Draaitafels

Draaitafels worden gebruikt voor het bufferen producten na een handeling in de productie lijn. Door het bufferen kan er continu product aangevoerd worden, waarmee de productie niet stil valt.

De draaitafels kunnen in RVS of staal uitgevoerd worden. Standaard diameters voor de draaitafels zijn 800mm, 900mm, 1000mm, 1250 mm, 1500 mm en 2000 mm.

Verticale Transport-systemen

Verticale transportsystemen worden gebruikt om producten, zoals kratten of dozen, in een compacte ruimte in grote hoogteverschillen te transporteren. De meest voorkomende verticale transportsystemen zijn spiraal bandtransporteur en de liftsystemen.